Investeringsforening

Hvis du ønsker at begynde at investere uden at tage store risici, og hvis du mangler penge på samme tid og ikke ønsker at betale store mæglervirksomhed provisioner og gebyrer, kan investeringsforening være det rigtige for dig. Du kan begynde at investere med så lidt som 500 kr.!

Så hvad er en investeringsforening? Det er samlet penge af tusindvis af personer, der er investeret i forskellige typer værdipapirer. Når du køber aktier i en investeringsforening, du rent faktisk køber aktier i et investeringsselskab.

At virksomhedens aktiver er lager, obligationer, indskudsbeviser mv. investeringsforening begyndte i USA i 1924, og i 1970 holdt de kun 57 millioner i aktiver. I dag er investeringsforening står for langt over fire milliarder kroner under forvaltning, med mere end 11.000 investeringsforening, der tilbydes af over 600 forskellige virksomheder.

Så hvad er så specielt ved gensidig fond. Simply, det er diversificering. Jeg har allerede talt andetsteds på hjemmesiden for betydningen af diversificering. Ved at sprede du vil betydeligt mindske risikoen. Men, med henblik på at sprede aktiemarkedet du skal bruge en masse penge til at investere. For eksempel, vil du nødt til at købe aktier i 10 forskellige virksomheder, helst ikke fra samme branche, at betydeligt mindske risikoen for tab, hvis der sker noget uventet med et af de selskaber, eller nogensinde mere end én. Nå, diversificering er præcis, hvad gensidig fond gør for dig. Og tager det endnu længere, som den gensidige fond kan bestå af forskellige typer af værdipapirer, og ikke kun aktier. For 75% af gensidig fond, kan ingen enkelt sikkerhed være større end 5%. Imidlertid kan resten 25% består af kun én.

Så hvad du behøver er at købe aktier i investeringsforening, hvor gensidig fond, der allerede består af mange forskellige værdipapirer såsom aktier, pengemarkedsforeninger, obligationer, nogle gange endda fast ejendom osv. Så dybest set, kan du købe kun én aktie af en gensidig fond , og har en fordel af diversificering. Hvad diversificering giver dig er højere afkast for en given hastighed risiko.

En anden god ting ved gensidig fond er, at du kan købe det og stort set glemme alt om det, da gensidig fond ledes af fagfolk, der altid arbejder på udkig efter de bedste investeringer. Du vil altid få detaljerede rapporter om den gensidige fond, og du vil altid vide, hvordan din investering gør. I gennemsnit har investeringsforening afkast på omkring 12%. Denne helt slår andre afkast såsom bank besparelse konto mv

Åbning af en investeringsforening konto er en forholdsvis let opgave, især hvis du gør det online. Bare tjek forskellige firmaer, der tilbyder dem, lave noget research, og begynde at investere. Jeg undgå at give en egentlig rådgivning, hvor du skal investere dine penge. Den endelige beslutning skal være jeres, derfor holder læse og forske i, og få dig selv uddannet, før man investerer i en investeringsforening.

Der er flere meget vigtige ting, du skal overveje, før du starter.

Først skal du beslutte, hvor længe du vil eje den gensidige fond. Så skal du beslutte, hvor meget risiko du er villig til at tage, og endelig hvilken kategori af gensidig fond der passer dig bedst.

Ved evaluering af en investeringsforening, bør du tjekke sin funktion i de seneste 3,5,10 år, og så videre, at være opmærksom på, hvordan den gensidige fond udført i de forskellige markedsforhold.

Sørg også for, at du læser prospektet for den gensidige fond du måske være interesseret i. I prospektet, vil du være i stand til at lære mange ting om den gensidige fond, såsom investerer mål for den gensidige fond, og den type af værdipapirer denne fond investerer i. Også, vil gebyrerne blive listet der, så det er meget vigtigt for dig grundigt at læse det. Alle yderligere udgifter vil også blive opført, som skal finansiere resultater over de seneste år.

Når du har læst prospektet, skal du fortsætte din forskning ved at sammenligne fonden med andre lignende midler, kontrollere, om den præstation har været stabil, og også, hvis udgifter i forbindelse med fonden ikke overstiger udgifterne til de andre fonde. Men hvis fonden med større udgifter, der er bedre end fonde med lavere omkostninger, og derefter investere i fonden med større udgifter, er stadig en bedre ting at gøre.

Vurdere risikoen. Glem aldrig, at risikoen er nært beslægtet med afkastet. Jo mere risiko, du tager, skal afkastet være større. Må ikke investere i investeringsforeninger med høj risiko, hvis afkast ikke er lige højere end afkastet af andre midler med mindre risiko.

Der er to typer af investeringsforening. Load fonde og No-Load fonde. Load midler regel medfører et salg gebyr.

Husk, at bare fordi en fond har en last, betyder det ikke garanterer en god præstation. Der er mange no-load investeringsforening, der er store kunstnere, og lige der er mange belastning investeringsforening, der er store kunstnere.


Udgivet

i

af

Kommentarer

Skriv et svar