Aktiemarked

Når folk taler om aktiemarkedet, den første ting, der normalt kommer til at tænke på New York Stock Exchange. Men hvad er lagrene? Hvorfor er aktiemarkedet sådan en stor ting? Hvordan du investerer i aktiemarkedet? Hvad er aktier?

Før du dykke ned i de snørklede af aktiemarkedet, den første ting du skal forstå er, hvad en bestand er. Aktier, som også er kendt som aktier, er dele af virksomheder, som folk kan købe, og derfor egen del af virksomheden. Men selvom du kan eje en del af et selskab, kun dem, der har investeret en masse penge ind i selskabet har nogen reel indflydelse på, hvordan virksomheden drives.

Der findes to forskellige typer aktier: foretrukne aktier og almindelige aktier. Når du investerer i almindelige aktier, der er større risiko for at miste en del af eller alle den investering, som du har lagt i virksomheden skal virksomheden ophøre med at fungere. Hvorfor er dette? Fordi kreditorer, obligationsejerne og foretrukne delte holdere har en højere rang end de fælles aktionærer, og på grund af dette, de får den første chance for at få nogle af de penge, de har lagt i, hvis virksomheden går ud af markedet.

Af samme grund har de investorer, der har præferenceaktier en højere stående end dem med almindelige aktier, men stadig nødt til at komme på linje bag kreditorerne, når det kommer til hvor meget af den virksomhed, de ejer, eller få betalt, hvis virksomheden går ud af markedet.Ud over at have mere indflydelse på virksomhedens beslutninger end dem, der har fælles aktier, kan investorer, der har præferenceaktier også se frem til højere udbytte.

Der er to måder at købe aktier – investorer kan enten bruge en mægler, eller købe deres aktier gennem direkte investeringer Planer eller udbytte for geninvestering planer.

Hvis du beslutter dig for at købe aktier gennem en mægler, kan du gå én af to måder. Hvis du vil stole på eksperter til at gøre det rigtige, og lad det i deres hænder, så skal du gå med de tjenester af en full service mæglervirksomhed. Men hvis penge er en overvejelse, og du ikke ønsker at bruge pengene på en komplet service mæglervirksomhed, kan du gå med en rabat mæglervirksomhed. Selv om nedsatte brokerages koster mindre end fuld service brokerages, de ikke tilbyde den samme mængde af bistand, at de fulde service brokerages gøre.

Hvis du beslutter dig for at investere med en direkte investering plan eller et Udbytte Reinvestment Plan, bør du sikre, at den virksomhed, du er interesseret i at investere i har sådanne planer, fordi ikke alle de virksomheder gør.

Historie om Børsen
En af de største misforståelser er, at den første børs i Amerika var det New York Stock Exchange. Men dem, der mener, at dette er sandt kan være overrasket over at finde ud af, at den første børs i USA var faktisk i Philadelphia, PA, og det blev grundlagt i år 1790. Den meget berømte New York Stock Exchange blev ikke grundlagt før to år senere, i 1792.

En anden ting, du hører taler om med hensyn til fondsbørsen er Wall Street. Sommetider mennesker spekulerer på, hvordan den fik sit navn. Det er faktisk en meget interessant historie. Tilbage i 1653 blev en tolv fod Stockade bygget af de hollandske bosættere for at beskytte mod britiske og indianere angreb. Den solide mur stod i over 30 år, indtil 1685. På det tidspunkt, blev muren revet ned, og en gade blev bygget i sin plads – deraf navnet Wall Street.

Aktiemarkedet har udviklet sig meget gennem de seneste par århundreder. Fra sin ydmyge start i Philadelphia, PA, til New York Stock Exchange, som er kendt verden over, har aktiemarkedet vokset i spring og hop. Det er ikke til at sige, at der ikke har været problemer.De fleste alle har hørt om det store børskrak i 1929. Der er nu skridt, at regeringen har truffet for at forhindre en sådan stor nedbrud sker igen, men det betyder ikke, at muligheden stadig er der ikke.

Aktiemarkedet er et sted, hvor du kan gøre en masse penge, men du kan også tabe en masse penge så godt. Hvis du har besluttet, at du lyst til at prøve at investere i aktiemarkedet, er det en god ide at gøre nogle forskning og få råd fra folk, du stoler på og som allerede investerer i aktiemarkedet. Men vær forsigtig, for hvis du ikke investere klogt, kan du miste en masse penge. Være klogt med dine investeringer og tage sig tid til at gøre dit hjemmearbejde. Dette vil hjælpe dig med at træffe den rigtige beslutning, når det kommer til dine investeringer.


Udgivet

i

,

af

Tags:

Kommentarer

Skriv et svar